Udlejning Nyhedsbrev
Posten Update Feb 2023 Solopgang FINAL m farvet springvand
Byggeriet

Postbyen bliver bygget i tre etaper fra 2015 til 2028

timeline
Etape 1
Etape 2
Etape 3
timeline
timeline
timeline
Arkitektur & Byrum
Kulturpladsen 5k v02 WEB scaled 1

En åben og attraktiv bydel, der rækker frem i tiden

Lundgaard & Tranberg har udviklet den samlede plan for det nye bykvarter samt Postbyens bygningsdesign og arkitektur.

Ambitionen har været at omdanne det tidligere lukkede område i København til et åbent og attraktivt bykvarter af international standard, som både danske og internationale virksomheder, beboere, københavnere og turister vil efterstræbe. Fokus er rettet mod at bringe den omkringliggende by med ind i Postbyen for at skabe en inviterende og fuldt ud integreret ny bydel i København. Det nye bykvarters bygningsstruktur er således udviklet med en tyngde og en infrastruktur, som naturligt vil få området til at smelte sammen med indre bys gamle bydel.

Med en videreførelse af byens akser og væsentlige veje ind i hjertet af det nye bykvarter forbindes den eksisterende by og det nye bykvarter. De to akser, der løber ad Stoltenbergsgade og Hambrosgade, fortsættes derfor ind mellem Danske Banks nye hovedsæde som brede trapper, der ender i et højtliggende byrum. Dette samler Postbyen med udsigt over baneterrænet, hvor en ny promenade vil forbinde Hovedbanegården og Tietgensbroen til Carsten Niebuhrs Gade og havnefronten ved Kalvebod Brygge.

Image 108
Slide 07 Visualisering fra LT
K01 B02 003 04 Promenaden 1
K01 B02 003 02 Tietgensbroen 1

Postbyen er et nyt, moderne bidrag til Københavns Skyline og byens tårne

Postbyen etableres som et nyt, frodigt og grønt bykvarter – en oase med et åbent og attraktivt miljø, som tager sit afsæt i stedet og dets særlige beliggenhed på kanten til baneterrænet.

De cirkulære tårne i varierende højder, der ligger ud til baneterrænet, bliver et nyt pejlemærke og en markør for indgangen til København fra sydvest. Intentionen er at skabe en bebyggelse og et bykvarter, der rækker frem i tiden og giver en københavnsk fortolkning af det moderne bolig- og kontorbyggeri i sammenhæng med en langtidsholdbar byudvikling. Det sker gennem høj arkitektonisk kvalitet, fortætning og nedbrydning af skalaen samt ved at understøtte den levende by med pladser og byrum, der sikrer et livligt, åbent og attraktivt bymiljø.

Posten Update Feb 2023 Dag FINAL
Posttorvet 5k v02 WEB scaled 1
Image 033
Kontorhus 3etape

Moderne bidrag til Københavns skyline

Postbyen Højder 06

Byggeplads timelapse

Postbyen er et nyt og moderne bidrag til Københavns skyline og byens tårne.